Bygg din bastuflotte
  • En webbplats från AlfaBryggan AB
  • 08-39 16 72
Så du vill bygga en bastuflotte? - följ vår guide!

Skapa din vision

AlfaBryggan AB kan bastuflottar. Vi jobbar med allt ifrån enkla DIY pontonlösningar till premium arkitektritade bastuflottar med professionella last och stabilitetsberäkningar.
Hur, var, när och budget avgör utformningen av bastuflotten.
Vill du göra allt eller bara delar själv? Lyxigt eller enkelt?
Vill du ha en komplett bastuflotte levererad?

Vi har kontakterna till bolag
som försäkrar din bastuflotte!

Storleken har betydelse

Bestäm storlek på din bastuflotte

Att bestämma storlek på en bastuflotte

Steg 1

Storlek

Hur stor bastuflotte vill du ha?

Storleken dvs bredd och längd på din bastuflotte avgör vilka pontoner vi rekommenderar. Hur många rader och vilken typ av pontoner det behövs. Hur nära kanten de kan eller ska sitta. Dessutom är storleken av vilken typ av hus du ställer på en faktor. Hur ska bastuflotten manövreras? Ska den ligga fast förankrad? Hur hög ska den vara? Ska den passa in vid någon brygga eller båtplats?

Du vill alltid ha en så centrerad och låg tyngdpunkt som möjligt!

Val av byggnad

Att bestämma byggnad till din bastuflotte

Att bestämma byggnad till sin bastuflotte

Steg 2

Byggnad

Vilken typ av byggnad vill du ha?

Det finns en uppsjö av olika byggnader att välja på om du vill köpa en färdig. Kanske bygger du en egen. Oavsett vad du väljer ska du se över dina framtida behov. Sola på taket? Motor och styrning? Så låg modell som möjligt? Glasparti? Fönster? Ingång? Placering? Tänk även på viktfördelningen av påbyggnaden.

Du vill ha en så lätt byggnad som möjligt, det spar pengar!

Vikter att tänka på

Vikter på en bastuflotte är en kritisk faktor

Vikter på en bastuflotte är en kritisk faktor

Steg 3

Vikter

Hur mycket ska din bastuflotte bära?

För att få reda på hur många pontoner du behöver måste du räkna ut vikten på hela konstruktionen. Det gör du genom att bestämma vilken typ av hus du vill ha, hur många personer ni ska vara på bastuflotten, motor, bastuaggregat, inredning möbler med mera. Allt som allt ger en totalvikt. Därefter kan vi ta fram pontoner med rätt bärighet för ditt behov.

Bärigheten på pontonerna bör alltid vara minst dubbelt så hög som totalvikten!

Din budget och vad kostar det

Så mycket får din bastuflotte kosta

Så mycket får en bastuflotte kosta

Steg 4

Budget

Hur mycket är du beredd att betala?

Generellt sätt är det storlek och bärigheten som kostar pengar. Ju tyngre konstruktion, desto mer bärighet=pontoner krävs och det driver upp priset. Det går att spara in på totalkostnaden genom att köpa lösa pontoner och bygga regelverk och byggnad själv. Halvfabrikat är mycket populärt, då förser vi dig med en anpassad pontonplattform och du väljer eller bygger önskat hus. Du kan bygga din bastuflotte för 80.000kr och uppåt. Vi har levererat delar till byggen för över miljonen i totalkostnad.

Vi har referenser på olika byggen våra nöjda kunder har gjort!

Val av pontoner

Att bestämma pontoner till din bastuflotte

Att bestämma ponton till sin bastuflotte

Steg 5

Pontoner

En mängd olika pontoner

Vi har många olika pontoner att erbjuda dig för bygge av bastuflotte. Syftet med din pontonplattform och hur den ska användas är avgörande. Det som skiljer pontonerna åt är: tillverkare, leveranstid, bärighet per meter, infästningar och material i ramverk och huruvida du vill ha med eller utan en komplett däck att gå/bygga på. När vi har svar på kriterierna ovan kan vi erbjuda de pontoner som passar bäst för just ditt ändamål.

Du vill ha en så lätt byggnad som möjligt!

Bygg din bastuflotte själv

Att bygga hela eller delar av din bastuflotte

Att bygga hela eller delar av sin bastuflotte

Steg 6

Bygga själv

Det går utmärkt att bygga sin egna bastuflotte

Så länge du är vaksam på de kraven som ställs på pontonernas flytförmåga är det relativt enkelt för den händiga att bygga en egen bastuflotte. Ett gott förarbete lönar sig alltid. Du vill inte ta upp bastuflotten för att komplettera med mer pontoner om du märker att du räknat fel bärighet. Det är kostsamt. De olika pontonerna har olika möjligheter till infästning. Köp inte reglar och material innan du vet vilka möjligheter du får. Du kan få bastuflotten i olika delar. Enbart hus, enbart pontoner, pontoner plus ramverk (i stål eller trä), pontoner inklusive ramverk och däck samt komplett. Vi tror att det är din fritid och budget som avgör hur du vill ha din bastuflotte levererad.

Gör det enkelt för dig, köp vår kompletta lösning - Klicka här!

Handlar det om ett större
arkitektritat projekt?